Wymagane

Pliki Wymagane do prawidłowego działania sklepu.

Preferencje

Pliki przechowujące informacje na temat użytkownika w celu personalizacji zawartości.

Statystyki

Pliki wykorzystywane do celów statystycznych.

Marketingowe

Pliki wykorzystywane do celów marketingowych.

Kup do 12:00 - a przesyłka będzie jutro u Ciebie

Dostawa od 14 zł

tel. +48 533 679 793

Zamknij
(0)
Nie masz żadnych produktów w koszyku.
Wyszukiwanie
Filters

BioPlanet Kasza jaglana Bio 500g

Producent: BioPlanet
Dostępność: W magazynie
SKU: 5902983782728
Opis:
Kasza jaglana jest otrzymywana z prosa. To zboże uprawiano już w czasach neolitu. W Polce kasza jaglana była bardzo popularna w minionych wiekach – nazywano ją wtedy jagłami lub krupem. Współcześnie coraz częściej gości na naszych stołach ze względu na znakomity smak i wyjątkowe właściwości prozdrowotne.
10,00 zł
2,00 zł za 100 g

Jest zasadotwórcza, więc pomaga odkwasić organizm. Zawiera witaminę E, witaminy z grupy B i lecytynę.

Nie zawiera glutenu. Dostarcza organizmowi krzemu, odpowiadającego za zdrowe stawy, mocne włosy i paznokcie,

oraz prawidłową przemianę materii. Jest lekkostrawna i dobrze przyswajalna.

 

Czy wiesz, że…

  • Według medycyny chińskiej, kasza jaglana wykazuje właściwości ocieplające. Wzmacnia osłabiony i wychłodzony organizm.
  • Jest zasadotwórcza, przez co pomaga odkwasić organizm. Zachowanie równowagi kwasowo-zasadowej jest konieczne dla zachowania zdrowia i dobrego samopoczucia.
  • Jest lekkostrawna i zawiera wiele cennych składników odżywczych.
  • Zawiera rzadko występującą w produktach spożywczych krzem, mający leczniczy wpływ na stawy. Krzem poprawia mineralizację kości, zapobiega ich odwapnianiu i przyspiesza regenerację po urazach.
  • Krzem zapewnia także zdrowy wygląd skóry, włosów i paznokci oraz utrzymuje naczynia krwionośne w dobrym stanie, zapobiegając odkładaniu się w nich cholesterolu.
  • Krzem wpływa także na przemianę materii, ułatwiając odchudzanie. Większość osób ma niedobory tego pierwiastka w organizmie z powodu nieprawidłowych nawyków żywieniowych i ograniczonej przyswajalności krzemu.
  • Kleik z kaszy jaglanej polecany jest przy problemach żołądkowych ponieważ jest lekkostrawny i pożywny.
  • Kasza jaglana jest lekkostrawna, można ją wprowadzać do diety niemowląt jako jeden z pierwszych produktów zbożowych.
  • Kasza jaglana zawiera cenne witaminy z grupy B (B1 – tiamię, B2 – ryboflawinę, B6 – pirydoksynę oraz kwas pantotenowy).
  • Kasza jaglana dostarcza składników mineralnych: magnezu, wapnia, fosforu, potasu, żelaza.
  • Kasza jaglana zawiera witaminę E oraz lecytynę, poprawiające pamięć i koncentrację.
  • Jest bogata w antyoksydanty, czyli substancje wychwytujące i neutralizujące wolne rodniki.

Jest zasadotwórcza, więc pomaga odkwasić organizm. Zawiera witaminę E, witaminy z grupy B i lecytynę.

Nie zawiera glutenu. Dostarcza organizmowi krzemu, odpowiadającego za zdrowe stawy, mocne włosy i paznokcie,

oraz prawidłową przemianę materii. Jest lekkostrawna i dobrze przyswajalna.

 

Czy wiesz, że…

  • Według medycyny chińskiej, kasza jaglana wykazuje właściwości ocieplające. Wzmacnia osłabiony i wychłodzony organizm.
  • Jest zasadotwórcza, przez co pomaga odkwasić organizm. Zachowanie równowagi kwasowo-zasadowej jest konieczne dla zachowania zdrowia i dobrego samopoczucia.
  • Jest lekkostrawna i zawiera wiele cennych składników odżywczych.
  • Zawiera rzadko występującą w produktach spożywczych krzem, mający leczniczy wpływ na stawy. Krzem poprawia mineralizację kości, zapobiega ich odwapnianiu i przyspiesza regenerację po urazach.
  • Krzem zapewnia także zdrowy wygląd skóry, włosów i paznokci oraz utrzymuje naczynia krwionośne w dobrym stanie, zapobiegając odkładaniu się w nich cholesterolu.
  • Krzem wpływa także na przemianę materii, ułatwiając odchudzanie. Większość osób ma niedobory tego pierwiastka w organizmie z powodu nieprawidłowych nawyków żywieniowych i ograniczonej przyswajalności krzemu.
  • Kleik z kaszy jaglanej polecany jest przy problemach żołądkowych ponieważ jest lekkostrawny i pożywny.
  • Kasza jaglana jest lekkostrawna, można ją wprowadzać do diety niemowląt jako jeden z pierwszych produktów zbożowych.
  • Kasza jaglana zawiera cenne witaminy z grupy B (B1 – tiamię, B2 – ryboflawinę, B6 – pirydoksynę oraz kwas pantotenowy).
  • Kasza jaglana dostarcza składników mineralnych: magnezu, wapnia, fosforu, potasu, żelaza.
  • Kasza jaglana zawiera witaminę E oraz lecytynę, poprawiające pamięć i koncentrację.
  • Jest bogata w antyoksydanty, czyli substancje wychwytujące i neutralizujące wolne rodniki.
Nazwa atrybutuWartość atrybutu
Miara - rodzajg
Miara - wartość500 g.
Składkasza jaglana 100 % (certyfikowany składnik ekologiczny).
Sposób przechowywaniaW chłodnym i ciemnym miejscu
Sposób użycia / dawkowanieuprzednio wypłukaną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min.
Napisz własną recenzję produktu
*
*
Zły
Doskonały
*
*
*
*