Wymagane

Pliki Wymagane do prawidłowego działania sklepu.

Preferencje

Pliki przechowujące informacje na temat użytkownika w celu personalizacji zawartości.

Statystyki

Pliki wykorzystywane do celów statystycznych.

Marketingowe

Pliki wykorzystywane do celów marketingowych.

Kup do 12:00 - a przesyłka będzie jutro u Ciebie

Dostawa od 14 zł

tel. +48 533 679 793

Zamknij
(0)
Nie masz żadnych produktów w koszyku.
Wyszukiwanie
Filters

BioPlanet Kasza Bulgur Bio 500g

Producent: BioPlanet
Dostępność: W magazynie
SKU: 5907814665591
Opis:
Kasza Bulgur na Bliskim Wschodzie znana jest już od ponad 4000 lat. Pozyskuje się ją z ziaren pszenicy durum. Jest bogata w składniki odżywcze i niezwykle sycąca, dlatego powinna stanowić nieodłączny element zdrowej diety.
10,00 zł
2,00 zł za 100 g

Kasza bulgur jest powszechnie uznawana za zdrowy produkt ze względu na swoje walory odżywcze.

Jest ona źródłem białka, błonnika, witamin z grupy B, folianów, nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz minerałów, np. fosforu, cynku, magnezu, selenu, chromu. Posiada niski indeks glikemiczny, dzięki czemu nie wywołuje nagłych skoków insuliny we krwi.

Według badań przeprowadzonych na finlandzkim Uniwersytecie Kuopio bulgur wykazuje właściwości pobudzające spalanie komórek tłuszczowych. Dzięki sporej zawartości błonnika (2 razy większej niż ryż brązowy) spożycie tej kaszy wiąże się z długo utrzymującym się uczuciem sytości. Ponadto reguluje trawienie, zapobiega zaparciom, wzdęciom oraz nowotworom okrężnicy.

Zaleca się ją osobom dbającym o linię, diabetykom oraz dzieciom.

Dzięki zawartości kwasu foliowego, witamin z grupy B, żelaza, magnezu i fosforu jest polecana kobietom w ciąży i karmiącym piersią.

Kasza bulgur jest powszechnie uznawana za zdrowy produkt ze względu na swoje walory odżywcze.

Jest ona źródłem białka, błonnika, witamin z grupy B, folianów, nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz minerałów, np. fosforu, cynku, magnezu, selenu, chromu. Posiada niski indeks glikemiczny, dzięki czemu nie wywołuje nagłych skoków insuliny we krwi.

Według badań przeprowadzonych na finlandzkim Uniwersytecie Kuopio bulgur wykazuje właściwości pobudzające spalanie komórek tłuszczowych. Dzięki sporej zawartości błonnika (2 razy większej niż ryż brązowy) spożycie tej kaszy wiąże się z długo utrzymującym się uczuciem sytości. Ponadto reguluje trawienie, zapobiega zaparciom, wzdęciom oraz nowotworom okrężnicy.

Zaleca się ją osobom dbającym o linię, diabetykom oraz dzieciom.

Dzięki zawartości kwasu foliowego, witamin z grupy B, żelaza, magnezu i fosforu jest polecana kobietom w ciąży i karmiącym piersią.

Nazwa atrybutuWartość atrybutu
Miara - wartość500 g.
Miara - rodzajg
Sposób przechowywaniaW chłodnym i ciemnym miejscu
Składekologiczna kasza bulgur z pszenicy durum 100 %.
PrzeciwwskazaniaNadwrażliwość lub uczulenie na składniki preparatu
Sposób użycia / dawkowanieBulgur zalać lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcje wody), gotować bez przykrycia ok. 7 min. Następnie zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić do spęcznienia.
Napisz własną recenzję produktu
*
*
Zły
Doskonały
*
*
*
*