Kup do 12:00 - a przesyłka będzie jutro u Ciebie

Dostawa od 14 zł

tel. +48 533 679 793

Zamknij
(0)
Nie masz żadnych produktów w koszyku.
Wyszukiwanie
Filters

Bartolini Makaron Gniazda Spaghetti Bio 250g

Producent: Bartolini
Dostępność: Brak w magazynie
SKU: 5901902002480
Opis:
To makaron z semoliny durum. Semolina to mąka uzyskiwana z pszenicy durum, z której następnie wytwarza się makarony oraz kaszę kuskus. Na jej bazie produkuje się zwłaszcza tradycyjne włoskie makarony. Opisywany makaron posiada kształt spaghetti.
7,00 zł
2,80 zł za 100 g

Semolina posiada wiele właściwości zdrowotnych i dietetycznych, a także zaliczana jest, jako jeden z najlepszych gatunków mąki pszennej. Dużą zaletą semoliny jest jej niski indeks glikemiczny, w porównaniu do innych produktów pszenicznych.

Semolina jest najczęściej wykorzystywaną mąką do produkcji tradycyjnych włoskich makaronów, które charakteryzują się one jasnożółtym kolorem. Ogromnym plusem makaronu z semoliny jest to, że po ugotowaniu zawsze pozostają al dente. To skutek pochłaniania mniejszej ilości wody przez semolinę, w porównaniu do innych mąk pszennych. Semolina jest również wykorzystywana do wypiekania chlebów, ciast i pizzy. Nieustannie jest używana przez mistrzów włoskiej kuchni, np. Jamiego Olivera.

 

Polecamy opisywany makaron, do kombinacji kuchennych - od zwykłego spaghetti po warzywne czy serowe sosy.

 

Semolina posiada wiele właściwości zdrowotnych i dietetycznych, a także zaliczana jest, jako jeden z najlepszych gatunków mąki pszennej. Dużą zaletą semoliny jest jej niski indeks glikemiczny, w porównaniu do innych produktów pszenicznych.

Semolina jest najczęściej wykorzystywaną mąką do produkcji tradycyjnych włoskich makaronów, które charakteryzują się one jasnożółtym kolorem. Ogromnym plusem makaronu z semoliny jest to, że po ugotowaniu zawsze pozostają al dente. To skutek pochłaniania mniejszej ilości wody przez semolinę, w porównaniu do innych mąk pszennych. Semolina jest również wykorzystywana do wypiekania chlebów, ciast i pizzy. Nieustannie jest używana przez mistrzów włoskiej kuchni, np. Jamiego Olivera.

 

Polecamy opisywany makaron, do kombinacji kuchennych - od zwykłego spaghetti po warzywne czy serowe sosy.

 
Nazwa atrybutuWartość atrybutu
Sposób przechowywaniaW chłodnym i ciemnym miejscu
Sposób użycia / dawkowanieprzed spozyciem gotować 10 minut, al dente 8 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
Składekologiczna semolina (mąka z pszenicy durum).
Miara - wartość250 g.
Miara - rodzajg
PrzeciwwskazaniaNadwrażliwość lub uczulenie na składniki preparatu
Napisz własną recenzję produktu
*
*
Zły
Doskonały
*
*
*
*