Wymagane

Pliki Wymagane do prawidłowego działania sklepu.

Preferencje

Pliki przechowujące informacje na temat użytkownika w celu personalizacji zawartości.

Statystyki

Pliki wykorzystywane do celów statystycznych.

Marketingowe

Pliki wykorzystywane do celów marketingowych.

Kup do 12:00 - a przesyłka będzie jutro u Ciebie

Dostawa od 14 zł

tel. +48 533 679 793

Zamknij
(0)
Nie masz żadnych produktów w koszyku.
Wyszukiwanie
Filters

Bartolini Makaron Eko orkiszowy gniazda 250g

Producent: Bartolini
Dostępność: Brak w magazynie
SKU: 5901902004286
Opis:
Mąka z której wyrabiany jest makaron Bartolini orkiszowy, uzyskiwana jest wyłącznie z pełnego przemiału ziarna orkiszu - łuski, bielma i zarodka, dzięki czemu stanowi on cenne źródło błonnika.
8,00 zł
3,20 zł za 100 g

Makaron orkiszowy, podobnie jak ten wytwarzany z pszenicy durum lub zwykłej, zawiera gluten.

Ale białko to jest znacznie lepszej jakości, dlatego w niektórych przypadkach może być spożyte

nawet przez osoby cierpiące na jego nietolerancję.

Orkisz ma w swoim składzie wiele białek, które są niezbędne do zdrowego funkcjonowania organizmu człowieka,

a których brak jest w pszenicy – wymienić w tym kontekście można między innymi lizynę i metioninę. Makaron z mąki orkiszowej zawiera też więcej korzystnych dla zdrowia wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (m.in. linolowego i oleinowego), niemal w ogóle nie ma natomiast w składzie szkodliwych tłuszczów nasyconych.

Dodatkowo wśród zalet wspomnieć można o dużej zawartości składników mineralnych, takich jak fosfor, cynk czy żelazo oraz witamin (m.in. B1, B2, B3, B5, B6, A, K).

Makaron orkiszowy, podobnie jak ten wytwarzany z pszenicy durum lub zwykłej, zawiera gluten.

Ale białko to jest znacznie lepszej jakości, dlatego w niektórych przypadkach może być spożyte

nawet przez osoby cierpiące na jego nietolerancję.

Orkisz ma w swoim składzie wiele białek, które są niezbędne do zdrowego funkcjonowania organizmu człowieka,

a których brak jest w pszenicy – wymienić w tym kontekście można między innymi lizynę i metioninę. Makaron z mąki orkiszowej zawiera też więcej korzystnych dla zdrowia wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (m.in. linolowego i oleinowego), niemal w ogóle nie ma natomiast w składzie szkodliwych tłuszczów nasyconych.

Dodatkowo wśród zalet wspomnieć można o dużej zawartości składników mineralnych, takich jak fosfor, cynk czy żelazo oraz witamin (m.in. B1, B2, B3, B5, B6, A, K).

Nazwa atrybutuWartość atrybutu
Sposób przechowywaniaW chłodnym i ciemnym miejscu
Sposób użycia / dawkowaniePrzed spożyciem gotować 7 minut, al dente 6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
Miara - wartość250 g.
Miara - rodzajg
Napisz własną recenzję produktu
*
*
Zły
Doskonały
*
*
*
*