Darmowa dostawa od 500 zł

Dostawa od 12 zł

tel. +48 533 679 793

Zamknij
(0)
Nie masz żadnych produktów w koszyku.
Wyszukiwanie
Filters

Barć Pierzga 170 g.

Producent: Barć
Dostępność: W magazynie
SKU: 5901968049597
Opis:
Pierzga pomaga przy wielu problemach zdrowotnych: wpływa na zwiększenie odporności organizmu, dostarcza potrzebnych aminokwasów i witamin, wzmacnia układ nerwowy, znajduje zastosowanie przy depresji, reguluje przemianę materii,zwiększa poziom żelaza i liczbę czerwonych ciałek we krwi.
74,00 zł

   Pierzga to mieszanka pyłku kwiatowego i miodu. Pyłek przyniesiony do ula przez pszczoły, zostaje zmieszany z miodem i złożony w komórkach plastrów. Pszczoły dokładnie ubijają pyłek z miodem, dzięki temu jest on zabezpieczony przed dostępem powietrza i ulega procesowi fermentacji mlekowej. Pierzga różni się nieznacznie składem chemicznym od pyłku kwiatowego.Jest od niego bogatsza o dodane przez pszczoły enzymy (wytwarzane tylko przez te owady), inhibiny, kwasy organiczne, witaminy B, E i K.

  Z tego też powodu pierzga jest łatwiej przyswajalna niż sam pyłek i spożywanie pierzgi jest korzystniejsze dla celów zdrowotnych i profilaktycznych niż samego pyłku.

  Właściwości pierzgi są podobne jak pyłku kwiatowego, z tym, że z uwagi na dodatkowe składniki i „przerobienie” pyłku przez owady, działanie pierzgi jest skuteczniejsze. Można też stosować mniejsze dawki.

Działanie:

  • Wpływa na zwiększenie zwiększenie odporności organizmu
  • Ułatwia regenerację organizmu po operacjach i przebytych zawałach
  • Wzmacnia układ nerwowy, a tym samym znajduje zastosowanie w leczeniu depresji
  • Korzystnie wpływa również na układ pokarmowy  – szczególnie przy wrzodach
  • Pomocna jest w leczeniu biegunek i zaparć
  • Wzmaga apetyt
  • Reguluje przemianę materii
  • Zwiększa liczbę czerwonych ciałek we krwi i poziom żelaza (a więc zapobiega wystąpieniu anemii)
  • Jest znana z tego, że wzmacnia organizm, dostarcza mu potrzebnych aminokwasów i witamin
  • Wspomaga leczenie farmaceutykami – np. w: chorobie wrzodowej żołądka, schorzeniach gruczołu krokowego (prostaty) oraz  leczeniu stanów przedzawałowych, choroby alkoholowej, kataru siennego, astmy itp.
  • Jest stosowana w stanach zapalnych jamy ustnej i w okresach silnego narażenia organizmu na bakterie i grzyby

Wskazania:

  • Przy obnizonej odporności
  • Przy chorobach krążenia
  • Wspierająco w leczeniu depresji, nerwic i stanów podwyszonego stresu
  • Przy problemach z układem trawiennym
  • Dla osób dbających o linie
  • Dla osób zagrożonych anemią
  • Przy długotrwałych terapiach farmakologicznych

 

   Pierzga to mieszanka pyłku kwiatowego i miodu. Pyłek przyniesiony do ula przez pszczoły, zostaje zmieszany z miodem i złożony w komórkach plastrów. Pszczoły dokładnie ubijają pyłek z miodem, dzięki temu jest on zabezpieczony przed dostępem powietrza i ulega procesowi fermentacji mlekowej. Pierzga różni się nieznacznie składem chemicznym od pyłku kwiatowego.Jest od niego bogatsza o dodane przez pszczoły enzymy (wytwarzane tylko przez te owady), inhibiny, kwasy organiczne, witaminy B, E i K.

  Z tego też powodu pierzga jest łatwiej przyswajalna niż sam pyłek i spożywanie pierzgi jest korzystniejsze dla celów zdrowotnych i profilaktycznych niż samego pyłku.

  Właściwości pierzgi są podobne jak pyłku kwiatowego, z tym, że z uwagi na dodatkowe składniki i „przerobienie” pyłku przez owady, działanie pierzgi jest skuteczniejsze. Można też stosować mniejsze dawki.

Działanie:

  • Wpływa na zwiększenie zwiększenie odporności organizmu
  • Ułatwia regenerację organizmu po operacjach i przebytych zawałach
  • Wzmacnia układ nerwowy, a tym samym znajduje zastosowanie w leczeniu depresji
  • Korzystnie wpływa również na układ pokarmowy  – szczególnie przy wrzodach
  • Pomocna jest w leczeniu biegunek i zaparć
  • Wzmaga apetyt
  • Reguluje przemianę materii
  • Zwiększa liczbę czerwonych ciałek we krwi i poziom żelaza (a więc zapobiega wystąpieniu anemii)
  • Jest znana z tego, że wzmacnia organizm, dostarcza mu potrzebnych aminokwasów i witamin
  • Wspomaga leczenie farmaceutykami – np. w: chorobie wrzodowej żołądka, schorzeniach gruczołu krokowego (prostaty) oraz  leczeniu stanów przedzawałowych, choroby alkoholowej, kataru siennego, astmy itp.
  • Jest stosowana w stanach zapalnych jamy ustnej i w okresach silnego narażenia organizmu na bakterie i grzyby

Wskazania:

  • Przy obnizonej odporności
  • Przy chorobach krążenia
  • Wspierająco w leczeniu depresji, nerwic i stanów podwyszonego stresu
  • Przy problemach z układem trawiennym
  • Dla osób dbających o linie
  • Dla osób zagrożonych anemią
  • Przy długotrwałych terapiach farmakologicznych

 

Nazwa atrybutuWartość atrybutu
SkładPierzga 100%
Sposób użycia / dawkowanieDzienna dawka dla osoby dorosłej powinna wynosić około 30-40 gramów, jednak nie ma możliwości przedawkowania pierzgi. Aby przygotować odpowiednie lekarstwo należy łyżkę pierzgi zalać wodą, a rano wypić je na czczo. Rozpuszczenie produktu w wodzie na 10 godzin przed wypiciem wielokrotnie zwiększa działanie. (lub według zaleceń lekarza)
PostaćPierzga
Miara - wartość170
Miara - rodzajg
Zawartość składników czynnychPierzga 100%
Sposób przechowywaniaW warunkach pokojowych
PrzeciwwskazaniaNadwrażliwość lub uczulenie na składniki preparatu
Uwagi i ostrzeżeniaNie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu. Osoby przyjmujące leki powinny przed zażyciem preparatu skonsultować się z lekarzem prowadzącym. Nie używaj produktu jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości co do jego jakości i skontaktuj się ze sprzedawcą lub producentem.
Napisz własną recenzję produktu
*
*
Zły
Doskonały
Zamieszczone recenzje
perzga
wydaje mi się, że pierzga jest dużo lepsza niż pyłek kwiatowy, używam jej do mieszanki na jelita i z całym sercem mogę ją polecić wszytkim
Marzena | 16.12.2020 08:13
Czy ta recenzja była pomocna? Tak Nr (0/0)
*
*
*
*