Menu
Szukaj
Filters
Zamknij
Zamknij

Purite Oleum pokrzywa 30ml

Purite Oleum pokrzywa przeznaczone do pielęgnacji skóry młodej, trądzikowej, a także bardzo suchej i pękającej (dolegliwości związane z chorobą Hashimoto). Odżywia, regeneruje i wygładza skórę, a także łagodzi stany zapalne i przyspiesza gojenie.
SKU: PURITE OLEUM POKRZYW
Producent: Purite
Dostępność: W magazynie
39,00 zł
   OLEUM – magiczne połączenie leku i kosmetyku – cudownie działający koktajl złożony ze świeżych ziół pozyskiwanych z własnych ekologicznych plantacji oraz organicznych olejów i maseł roślinnych sprowadzanych z całego świata. To wszystko zamknięte w aptecznym, poddającym się recyklingowi słoiczku. Terapia i pielęgnacja w jednym – zdrowie i uroda… a w prezencie kropelka aromaterapii ;-)
 
   Pokrzywa zwyczajna wcale taka zwyczajna nie jest – to jedna z najcenniejszych roślin leczniczych. Z reguły traktowana jak uciążliwy chwast musi mieć w sobie wielką moc, skoro radzi sobie nawet w najbardziej niesprzyjających warunkach. Pomimo, że została dokładnie przebadana przez naukowców, nadal potrafi zadziwić właściwościami nieporównywalnymi z innymi roślinami. Bogata w kwas foliowy, żelazo oraz całe mnóstwo witaminy C, wapń, krzem – substancje, które wzmacniają, oczyszczają i regenerują ludzki organizm. Duża ilości chlorofilu zawartego w liściach pokrzywy, sole mineralne oraz mikroelementy, takie jak: magnez, wapń, potas oraz doskonale przyswajalne żelazo, acetylocholina, karotenoidy, fitosterole i flawonoidy – te wszystkie substancje nie pozostają bez wpływu na stan naszej skóry. Pokrzywa odżywia, regeneruje i wygładza skórę. Ma działanie przeciwzapalne, antyseptyczne, antyrodnikowe i przeciwzmarszczkowe. Jest niezastąpiona leczeniu schorzeń skórnych, ropni, czyraków, trądziku i innych stanów zapalnych. Dzięki wyjątkowym właściwościom nawilżającym świetnie się sprawdza przy pielęgnacji suchych i pękających pięt, kolan i łokci.  Masaż przy użyciu oleum pokrzywowego zmniejsza napięcie mięśni i poprawia krążenie krwi.



   Olej z czarnuszki siewnej łagodzi podrażnienia, przyśpiesza gojenie się ran, wspomaga leczenie schorzeń skórnych, takich jak trądzik czy atopowe zapalenie skóry. Ponadto poprawia kondycję skóry suchej, nawilżając ją, a dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów opóźnia proces starzenia się skóry. W przypadku cery tłustej zapobiega błyszczeniu się skóry.

   Olej z pestek winogron jest najbogatszym źródłem kwasu linolowego oraz naturalnej witaminy E, która jest doskonałym antyutleniaczem. Ponadto zawiera witaminę B6, lecytynę, przeciwutleniające flawonoidy i resweratrol, a także wiele minerałów. Dzięki temu pomaga hamować procesy starzenia się skóry, regeneruje ją i odżywia, ma właściwości łagodzące podrażnienia, tonizujące i przeciwzapalne
Po zastosowaniu bezpośrednio na skórę doskonale się wchłania, nie pozostawiając na niej tłustej warstwy. Skóra staje się gładka i rozświetlona, poprawia się jej jędrność i napięcie, wzmocniona zostaje lipidowa struktura naskórka.

    Masło shea, zwane również masłem karité (z francuskiego ŻYCIE), jest aromatycznym tłuszczem otrzymywanym z nasion drzewa masłowego.
Stanowi naturalny filtr UV, działa przeciwzapalnie, antybakteryjnie, przeciwstarzeniowo, zmniejsza rozstępy. Jest to również wspaniały środek leczniczy, ponieważ przyśpiesza bliznowacenie ran i oparzeń. Ponadto zawiera witaminę E, która przynosi ulgę zmęczonym, napiętym i bolącym mięśniom, powodując ich rozluźnienie.

Do 90% składa się z kwasu oleinowego i stearynowego. Ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych znacznie przewyższa tą zawartą w maśle kakaowym czy innych naturalnych masłach roślinnych. Nienasycone kwasy tłuszczowe są kluczowym składnikiem przy odmładzaniu i nawilżaniu skóry - dzięki głębokiej penetracji skóry, natłuszczają ją oraz nawilżają. Masło shea pomaga więc utrzymać wilgoć i zmniejszyć utratę wody tworząc barierę ochronną na powierzchni skóry, poprzez wiązanie wody (obniża współczynnik TEWL) zapobiegając przesuszeniu i łuszczeniu się skóry. Jednocześnie doskonale się wchłania nie pozostawiając tłustej warstwy, długo zaś pozostaje w głębszych warstwach skóry.
Niezaprzeczalnie dzięki swemu pochodzeniu wnosi też powiew egzotyki do kosmetyków.

    Wosk pszczeli naturalny tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające). Dzięki temu  kondycjonuje, czyli zmiękcza i wygładza skórę, nadaje jej połysk, wykazuje działanie regenerujące.
Amatorów miodu urzeka ponadto swoim cudownym słodkim zapachem.
   OLEUM – magiczne połączenie leku i kosmetyku – cudownie działający koktajl złożony ze świeżych ziół pozyskiwanych z własnych ekologicznych plantacji oraz organicznych olejów i maseł roślinnych sprowadzanych z całego świata. To wszystko zamknięte w aptecznym, poddającym się recyklingowi słoiczku. Terapia i pielęgnacja w jednym – zdrowie i uroda… a w prezencie kropelka aromaterapii ;-)
 
   Pokrzywa zwyczajna wcale taka zwyczajna nie jest – to jedna z najcenniejszych roślin leczniczych. Z reguły traktowana jak uciążliwy chwast musi mieć w sobie wielką moc, skoro radzi sobie nawet w najbardziej niesprzyjających warunkach. Pomimo, że została dokładnie przebadana przez naukowców, nadal potrafi zadziwić właściwościami nieporównywalnymi z innymi roślinami. Bogata w kwas foliowy, żelazo oraz całe mnóstwo witaminy C, wapń, krzem – substancje, które wzmacniają, oczyszczają i regenerują ludzki organizm. Duża ilości chlorofilu zawartego w liściach pokrzywy, sole mineralne oraz mikroelementy, takie jak: magnez, wapń, potas oraz doskonale przyswajalne żelazo, acetylocholina, karotenoidy, fitosterole i flawonoidy – te wszystkie substancje nie pozostają bez wpływu na stan naszej skóry. Pokrzywa odżywia, regeneruje i wygładza skórę. Ma działanie przeciwzapalne, antyseptyczne, antyrodnikowe i przeciwzmarszczkowe. Jest niezastąpiona leczeniu schorzeń skórnych, ropni, czyraków, trądziku i innych stanów zapalnych. Dzięki wyjątkowym właściwościom nawilżającym świetnie się sprawdza przy pielęgnacji suchych i pękających pięt, kolan i łokci.  Masaż przy użyciu oleum pokrzywowego zmniejsza napięcie mięśni i poprawia krążenie krwi.



   Olej z czarnuszki siewnej łagodzi podrażnienia, przyśpiesza gojenie się ran, wspomaga leczenie schorzeń skórnych, takich jak trądzik czy atopowe zapalenie skóry. Ponadto poprawia kondycję skóry suchej, nawilżając ją, a dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów opóźnia proces starzenia się skóry. W przypadku cery tłustej zapobiega błyszczeniu się skóry.

   Olej z pestek winogron jest najbogatszym źródłem kwasu linolowego oraz naturalnej witaminy E, która jest doskonałym antyutleniaczem. Ponadto zawiera witaminę B6, lecytynę, przeciwutleniające flawonoidy i resweratrol, a także wiele minerałów. Dzięki temu pomaga hamować procesy starzenia się skóry, regeneruje ją i odżywia, ma właściwości łagodzące podrażnienia, tonizujące i przeciwzapalne
Po zastosowaniu bezpośrednio na skórę doskonale się wchłania, nie pozostawiając na niej tłustej warstwy. Skóra staje się gładka i rozświetlona, poprawia się jej jędrność i napięcie, wzmocniona zostaje lipidowa struktura naskórka.

    Masło shea, zwane również masłem karité (z francuskiego ŻYCIE), jest aromatycznym tłuszczem otrzymywanym z nasion drzewa masłowego.
Stanowi naturalny filtr UV, działa przeciwzapalnie, antybakteryjnie, przeciwstarzeniowo, zmniejsza rozstępy. Jest to również wspaniały środek leczniczy, ponieważ przyśpiesza bliznowacenie ran i oparzeń. Ponadto zawiera witaminę E, która przynosi ulgę zmęczonym, napiętym i bolącym mięśniom, powodując ich rozluźnienie.

Do 90% składa się z kwasu oleinowego i stearynowego. Ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych znacznie przewyższa tą zawartą w maśle kakaowym czy innych naturalnych masłach roślinnych. Nienasycone kwasy tłuszczowe są kluczowym składnikiem przy odmładzaniu i nawilżaniu skóry - dzięki głębokiej penetracji skóry, natłuszczają ją oraz nawilżają. Masło shea pomaga więc utrzymać wilgoć i zmniejszyć utratę wody tworząc barierę ochronną na powierzchni skóry, poprzez wiązanie wody (obniża współczynnik TEWL) zapobiegając przesuszeniu i łuszczeniu się skóry. Jednocześnie doskonale się wchłania nie pozostawiając tłustej warstwy, długo zaś pozostaje w głębszych warstwach skóry.
Niezaprzeczalnie dzięki swemu pochodzeniu wnosi też powiew egzotyki do kosmetyków.

    Wosk pszczeli naturalny tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające). Dzięki temu  kondycjonuje, czyli zmiękcza i wygładza skórę, nadaje jej połysk, wykazuje działanie regenerujące.
Amatorów miodu urzeka ponadto swoim cudownym słodkim zapachem.

Kiedy i na co polecamy Purite Oleum pokrzywa 30ml?

  • Witaminy dla skóry
Specyfikacja
Wykaz składników: olej z pestek winogron, wosk pszczeli, masło KARITE, olej z czarnuszki siewnej, ziele pokrzywy, witamina E
Porcja dzienna: Naprawdę niewielką ilość oleum nanieść na podrażnioną, uszkodzoną lub zmienioną zapalnie skórę. Delikatnie wmasować i pozostawić do wchłonięcia. Produkt bardzo wydajny – zawiera wyłącznie substancje czynne (lub według zaleceń lekarza)
Postać: Oleum
Miara (ilość / masa netto): 30 ml
Sposób przechowywania:
  • W sposób niedostępny dla małych dzieci
  • W warunkach pokojowych
Przeciwwskazania: Nadwrażliwość lub uczulenie na składniki preparatu
Uwagi i ostrzeżenia: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu. Osoby przyjmujące leki powinny przed zażyciem preparatu skonsultować się z lekarzem prowadzącym. Nie używaj produktu jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości co do jego jakości i skontaktuj się ze sprzedawcą lub producentem. Nie pić bezpośrednio z butelki.
Napisz własną recenzję produktu
  • Zły
  • Doskonały
Specyfikacja
Wykaz składników: olej z pestek winogron, wosk pszczeli, masło KARITE, olej z czarnuszki siewnej, ziele pokrzywy, witamina E
Porcja dzienna: Naprawdę niewielką ilość oleum nanieść na podrażnioną, uszkodzoną lub zmienioną zapalnie skórę. Delikatnie wmasować i pozostawić do wchłonięcia. Produkt bardzo wydajny – zawiera wyłącznie substancje czynne (lub według zaleceń lekarza)
Postać: Oleum
Miara (ilość / masa netto): 30 ml
Sposób przechowywania:
  • W sposób niedostępny dla małych dzieci
  • W warunkach pokojowych
Przeciwwskazania: Nadwrażliwość lub uczulenie na składniki preparatu
Uwagi i ostrzeżenia: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu. Osoby przyjmujące leki powinny przed zażyciem preparatu skonsultować się z lekarzem prowadzącym. Nie używaj produktu jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości co do jego jakości i skontaktuj się ze sprzedawcą lub producentem. Nie pić bezpośrednio z butelki.
Klienci, którzy kupili ten produkt nabyli również: