Menu
Szukaj
Filters
Zamknij
Zamknij

Plenus Pestki moreli słodkie 500g

Jądra pestek moreli (zarówno słodkie, jak i gorzkie) są najbardziej zasobnym źródłem witaminy B17 (znanej w literaturze fachowej jako amigdalina). Dostarczają także wiele minerałów, a w szczególności magnezu.
SKU: PESTKI MORELI
Producent: Plenus
Dostępność: Brak w magazynie
26,00 zł
Produkt na zamówienie - skontaktuj się ze sklepem:

Jądra pestek moreli są najbardziej zasobnym źródłem witaminy B 17 (amigdalina, amygdalin, letril, laetrile). Dostarczają również wiele minerałów, a w szczególności magnezu. Oprócz witaminy B17 są źródłem witaminy B15 i kwasu salicylowego, który wykazuje działanie bakteriobójcze. Pestki pochodzą z upraw, na których nie stosuje się pestycydów, nawozów oraz innych środków chemicznych.

Jądra pestek moreli pochodzą z dzikich odmian drzew morelowych. Jądra pestek moreli dostarczają organizmowi mnóstwa minerałów, a szczególnie dużo magnezu. Zawierają amigdalinę zwaną też witaminą B17. Oprócz witaminy B17 są źródłem takich składników jak: witamina B6, B1, B15 – kwas pangamowy, kwas salicylowy (o działaniu bakteriobójczym), minerały.

Czy pestki z owoców moreli są trujące? 
Owszem pestki owoców posiadają truciznę, ale taką która jest nieszkodliwa dla zdrowych komórek. Gdy amigdalina dostanie się do ludzkiego organizmu, rozchodzi się do wszystkich komórek, tych zdrowych i chorych. W zdrowej komórce zamienia się w glukozę. W komórce rakowej uwalnia cyjanek oraz drugą, równie silną truciznę (aldehyd benzoesowy). Te dwie trucizny niszczą komórkę rakową i tylko ją. Komórki zdrowe zawierają enzym, który „neutralizuje” amigdalinę, witamina B17 zostaje zredukowana do glukozy, która jest paliwem dla zdrowych komórek, a rodnik cyjankowy zostaje wyeliminowany ze zdrowych komórek.

Związek trujący - cyjanowodór wydziela się w komórkach raka, prowadząc do ich śmierci.Spożywany w niewielkich ilościach nie jest w stanie zaszkodzić zdrowym komórkom. Dlatego powinniśmy spożywać nasiona zawierające witaminę B17 w takich ilościach, w jakich spożywalibyśmy owoce w ciągu dnia. Osoby chore na nowotwór muszą skonsultować się z lekarzem w celu ustalenia odpowiedniej dawki, dopasowanej do swojej wagi i wieku.

Właściwości:

  • witamina B17 wykorzystywana jest najczęściej przy chorobach nowotworowych
  • stosowanie amigdaliny profilaktycznie powoduje wzmocnienie organizmu
  • zmielone pestki moreli można wykorzystywać jako dodatek, przyprawę do różnych potraw zimnych jak i lekko ciepłych
  • pestki moreli wykorzystywane są także do różnych koktajli jak i dżemów domowej roboty

Jądra pestek moreli są najbardziej zasobnym źródłem witaminy B 17 (amigdalina, amygdalin, letril, laetrile). Dostarczają również wiele minerałów, a w szczególności magnezu. Oprócz witaminy B17 są źródłem witaminy B15 i kwasu salicylowego, który wykazuje działanie bakteriobójcze. Pestki pochodzą z upraw, na których nie stosuje się pestycydów, nawozów oraz innych środków chemicznych.

Jądra pestek moreli pochodzą z dzikich odmian drzew morelowych. Jądra pestek moreli dostarczają organizmowi mnóstwa minerałów, a szczególnie dużo magnezu. Zawierają amigdalinę zwaną też witaminą B17. Oprócz witaminy B17 są źródłem takich składników jak: witamina B6, B1, B15 – kwas pangamowy, kwas salicylowy (o działaniu bakteriobójczym), minerały.

Czy pestki z owoców moreli są trujące? 
Owszem pestki owoców posiadają truciznę, ale taką która jest nieszkodliwa dla zdrowych komórek. Gdy amigdalina dostanie się do ludzkiego organizmu, rozchodzi się do wszystkich komórek, tych zdrowych i chorych. W zdrowej komórce zamienia się w glukozę. W komórce rakowej uwalnia cyjanek oraz drugą, równie silną truciznę (aldehyd benzoesowy). Te dwie trucizny niszczą komórkę rakową i tylko ją. Komórki zdrowe zawierają enzym, który „neutralizuje” amigdalinę, witamina B17 zostaje zredukowana do glukozy, która jest paliwem dla zdrowych komórek, a rodnik cyjankowy zostaje wyeliminowany ze zdrowych komórek.

Związek trujący - cyjanowodór wydziela się w komórkach raka, prowadząc do ich śmierci.Spożywany w niewielkich ilościach nie jest w stanie zaszkodzić zdrowym komórkom. Dlatego powinniśmy spożywać nasiona zawierające witaminę B17 w takich ilościach, w jakich spożywalibyśmy owoce w ciągu dnia. Osoby chore na nowotwór muszą skonsultować się z lekarzem w celu ustalenia odpowiedniej dawki, dopasowanej do swojej wagi i wieku.

Właściwości:

  • witamina B17 wykorzystywana jest najczęściej przy chorobach nowotworowych
  • stosowanie amigdaliny profilaktycznie powoduje wzmocnienie organizmu
  • zmielone pestki moreli można wykorzystywać jako dodatek, przyprawę do różnych potraw zimnych jak i lekko ciepłych
  • pestki moreli wykorzystywane są także do różnych koktajli jak i dżemów domowej roboty

Kiedy i na co polecamy Plenus Pestki moreli słodkie 500g?

  • Preparaty na oczyszczanie organizmu
  • Leczenie pasożytów, bakterii i wirusów
  • Profilaktyka nowotworowa
Specyfikacja
Skład: Jądra pestek moreli słodkie 100%
Sposób użycia / dawkowanie: Słodkie pestki moreli zawierają kwas cyjanowodorowy, który może prowadzić do zatruć. Dlatego należy przestrzegać zalecanych ilości dziennego spożycia, która wynosi 2 pestki. Szczególną ostrożność zalecamy kobietom w ciąży. Przechowywać w miejscach niedostępnych dla dzieci. (lub według zaleceń lekarza)
Miara: 500 g
Sposób przechowywania:
  • W sposób niedostępny dla dzieci
  • W warunkach pokojowych
Przeciwwskazania:
  • Nadwrażliwość lub uczulenie na składniki preparatu
  • Ciąża
  • Karmienie piersią
Uwagi i ostrzeżenia: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu. Osoby przyjmujące leki powinny przed zażyciem preparatu skonsultować się z lekarzem prowadzącym. Nie używaj produktu jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości co do jego jakości i skontaktuj się ze sprzedawcą lub producentem.
Napisz własną recenzję produktu
  • Zły
  • Doskonały
Specyfikacja
Skład: Jądra pestek moreli słodkie 100%
Sposób użycia / dawkowanie: Słodkie pestki moreli zawierają kwas cyjanowodorowy, który może prowadzić do zatruć. Dlatego należy przestrzegać zalecanych ilości dziennego spożycia, która wynosi 2 pestki. Szczególną ostrożność zalecamy kobietom w ciąży. Przechowywać w miejscach niedostępnych dla dzieci. (lub według zaleceń lekarza)
Miara: 500 g
Sposób przechowywania:
  • W sposób niedostępny dla dzieci
  • W warunkach pokojowych
Przeciwwskazania:
  • Nadwrażliwość lub uczulenie na składniki preparatu
  • Ciąża
  • Karmienie piersią
Uwagi i ostrzeżenia: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu. Osoby przyjmujące leki powinny przed zażyciem preparatu skonsultować się z lekarzem prowadzącym. Nie używaj produktu jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości co do jego jakości i skontaktuj się ze sprzedawcą lub producentem.