Darmowa dostawa od 500 zł

Dostawa od 12 zł

tel. +48 533 679 793

Zamknij
(0)
Nie masz żadnych produktów w koszyku.
Wyszukiwanie
Filters

Ovobiovita CorCordium 250 ml

Dostępność: W magazynie
SKU: 5902768992021
Opis:
Ovobiovita® CorCordium to suplement diety nowej generacji. Jest oparty o unikatową technologię i recepturę stworzoną przez polskich naukowców – prof. dra hab. Tadeusza Trziszkę oraz dra Henryka Różańskiego. Preparat zawiera starannie wyselekcjonowane maceraty roślinne, ovofosfolipidy, makro- i mikroelementy oraz witaminy, łagodzące symptomy związane z dolegliwościami ze strony układu krążenia. Wspomaga prawidłową funkcję serca.
129,00 zł

Źródło bezcennych składników odżywczych Wszystkie składniki zawarte w Ovobiovita® CorCordium wykazują silne działanie kardioprotekcyjne regulujące i wspomagające układ sercowo-naczyniowy. Ponadto ovofosfolipidy wykazują aktywność hepatoprotekcyjną (działanie ochronne na wątrobę) oraz prokognitywne (wpływają na procesy poznawcze i pamięć). Zastosowane w preparacie Ovobiovita® CorCordium maceraty roślinne stanowią doskonałe źródło rutyny (głóg, gryka) silnego przeciwutleniacza oraz substancji wykazującej zdolność do uszczelniania naczyń krwionośnych. Jednocześnie rutyna ma działanie synergiczne z witaminą C, a także poprawia jej biodostępność.

Wspomaga układ sercowo – naczyniowy Wykorzystany w kompozycji magnez w formie cytrynianu charakteryzuje się najwyższą biodostępnością w porównaniu z jego innymi formami. Witamina C z kwasem galusowym wykazuje znaczny efekt addytywny w zdolności do zmiatania wolnych rodników. Dodatkowo zastosowana mieszanina witaminy C i E wykazuje synergistyczne działanie ukierunkowane na zahamowanie peroksydacji lipidów (produkty reakcji utleniania lipidów często są katalizatorami zmian miażdżycowych, sercowo naczyniowych, a nawet nowotworów). Cynk i selen to dwa pierwiastki śladowe, które odgrywają kluczową rolę w wielu procesach życiowych w tym: syntezie białek, ochronie przed uszkodzeniami wywołanymi reaktywnymi formami tlenu i infekcjami.

Rekomendowane są dwa dawkowania:

  • 5 ml: przy stosowaniu profilaktycznym. Dla przyspieszenia efektów działania profilaktycznego, można zastosować dwutygodniową dawkę w ilości 10ml dla uzyskania efektu zwiększonego nasycenia organizmu bioskładnikami zawartymi w preparacie.
  • 10 ml: przy wspomaganiu kuracji leczniczych lub w warunkach zwiększonego obciążenia organizmu, a także w jego wyczerpaniu lub nadmiernym osłabieniu (np. po chorobie lub ciężkiej terapii).
    Przy dawkowaniu odbiegającym od zaleceń, trudno jest ocenić działanie preparatu, jednak należy założyć, że efekty nie będą zgodne z tymi, które występują przy właściwym dawkowaniu.

W zależności od kondycji organizmu w momencie rozpoczęcia kuracji, efekt działania OVOBIOVITA® CorCordium odczuwalny jest po zastosowaniu od 1 do 2 butelek preparatu.

Składniki aktywneZawartość w 5 ml preparatuW zalecanej dziennej porcji produktu (10 ml)
Witaminy 
Witamina C (mg)80160 (200% RWS)
Witamina E (mg)1224 (200%)
Składniki mineralne 
Magnez (mg)93,75187,5 (50%)
Cynk (mg)510 (100%)
Selen (μg)55110 (200%)
Składniki roślinne: 
Macerat z korzeni i kłączy ruszczyka kolczastego (g)0,51,0
Macerat z owoców głogu0,51,0
Macerat z ziela gryki0,51,0
Macerat z ziela serdecznika (g)0,51,0
Macerat z nasion guarany (g)0,250,5
Olejek z liści mięty pieprzowej (mg)2550
Inne składniki: 
Ovofosfolipidy (mg) w tym: cholina

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (omega-3) w tym:

kwas alfa linolenowy (ALA)

kwas eikozapentaenowy (EPA)

kwas dekozaheksaenowy (DHA)

250

 19

225

1

16

500 

37

4410

2

32

Kwas bursztynowy (mg)2550
Kwas galusowy (mg)2550
Melasa (mg)13752750

OVOFOSFOLIPIDY– są wytworzone w ramach specjalnej, opatentowanej technologii wzbogacania jaj i innowacyjnej technologii izolacji ovofosfolipidów. Substancje te mają szczególne, udowodnione naukowo właściwości prozdrowotne, ważne przy rewitalizacji organizmu. Fosfolipidy są składnikiem wszystkich błon komórkowych, zapewniając integralność strukturalno-funkcjonalną tkanek, organów, układów narządów, a w rezultacie całego organizmu. Fosfolipidy wykazują synergizm z roślinami bogatymi w flawonoidy, antocyjany, karotenoidy i saponiny. Zapewniają sprawny transport komórkowy i przyczyniają się do zachowania homeostazy.

Witamina C pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym i w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych.

Witamina E Najbardziej aktywną i biodostępną formą jest α-tokoferol. Spożycie witaminy E pozwala na zmniejszenie ryzyka związanego z chorobami przewlekłymi, w tym chorób sercowo-naczyniowych.

Magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w utrzymaniu równowagi elektrolitowej, utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego i w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i mięśni.

Cynk pomaga w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu węglowodanów i kwasów tłuszczowych, prawidłowej równowagi kwasowo-zasadowej i syntezie DNA.

Selen pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Selen łącznie z niektórymi witaminami (np. witamina E) jest czynnikiem warunkującym właściwy stan i czynności mięśnia sercowego.

Wyciąg z kłącza i korzenia ruszczyka kolczastego pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji nabłonków naczyń krwionośnych i serca. Substancje aktywne ruszczyka uszczelniają i wzmacniają ściany naczyń krwionośnych, chronią śródbłonki przed uszkodzeniem, poprawia krążenie żylne.

Macerat z owoców głogu korzystnie działa na czynności układu sercowo-naczyniowego. Zwiększa przepływ krwi oraz ilość tlenu dostarczonego do mięśnia sercowego. Poprawia gospodarkę energetyczną serca. Tradycyjnie zalecany przy nadciśnieniu oraz chorobie wieńcowej.

Wyciąg z ziela gryki jest cenny dla naczyń krwionośnych i serca. Wpływa wzmacniająco i uszczelniająco na śródbłonki naczyń krwionośnych. Zapobiega utlenianiu kwasu askorbinowego, dzięki czemu przedłuża działanie witaminy C. W ziołolecznictwie ludowym tradycyjnie zalecana przy nadciśnieniu, miażdżycy i kruchości naczyń krwionośnych.

Macerat z serdecznika łagodzi niepokój i poczucie rozdrażnienia nerwowego. Tradycyjnie stosowano serdecznik w stanach nadmiernej pobudliwości nerwowej, w zaburzeniach snu oraz w zaburzeniach czynności serca na tle nerwowym. Należy do ziół kardioprotekcyjnych.

Macerat z nasion guarany poprawia samopoczucie i pobudza siły witalne. Działa ogólnie wzmacniająco, moczopędnie, ponadto poprawia koncentrację. Zwiększa zdolności adaptogenne organizmu.

Olejek z liści mięty pieprzowej – wykazuje działanie rozkurczowe na mięśnie gładkie, rozszerza drogi oddechowe. Pobudza trawienie i zapobiega wzdęciom.

Kwas bursztynowy – działa ogólnie wzmacniająco i orzeźwiająco. Sprzyja normalizacji ogólnoustrojowych procesów metabolicznych i posiada szerokie spektrum właściwości biologicznych: aktywuje wymianę energetyczną w komórkach organizmu, poprawia oddychanie komórkowe, normalizuje gospodarkę pracy serca.

Kwas galusowy występuje w wielu owocach o cierpkim smaku. Składnik wszystkich roślin, niezbędny do syntezy garbników i glikozydów roślinnych. Jest naturalnym antyoksydantem i „wymiataczem wolnych rodników”. Posiada właściwości ochronne dla komórek i materiału genetycznego (cytoprotekcyjne, genoprotekcyjne).

Melasa jest syropem powstającym podczas produkcji cukru z buraków cukrowych lub trzciny cukrowej. Stanowi cenne źródło witamin z grupy B oraz mikro – i makroskładników w tym wapnia. Wykazuje właściwości odżywcze i wzmacniające naszego organizmu.

Składniki preparatu Ovobiovita® CorCordium wspomagają:
– prawidłową funkcję serca,
– wzmocnienie serca i naczyń krwionośnych
– rozszerzenie naczyń wieńcowych i mózgowych
– zwiększenie siły skurczowej mięśnia sercowego

Składniki preparatu Ovobiovita® CorCordium wpływają na:
– łagodzenie symptomów związanych z dolegliwościami ze strony układu krążenia
– obniżenie podwyższonego ciśnienia krwi

Źródło bezcennych składników odżywczych Wszystkie składniki zawarte w Ovobiovita® CorCordium wykazują silne działanie kardioprotekcyjne regulujące i wspomagające układ sercowo-naczyniowy. Ponadto ovofosfolipidy wykazują aktywność hepatoprotekcyjną (działanie ochronne na wątrobę) oraz prokognitywne (wpływają na procesy poznawcze i pamięć). Zastosowane w preparacie Ovobiovita® CorCordium maceraty roślinne stanowią doskonałe źródło rutyny (głóg, gryka) silnego przeciwutleniacza oraz substancji wykazującej zdolność do uszczelniania naczyń krwionośnych. Jednocześnie rutyna ma działanie synergiczne z witaminą C, a także poprawia jej biodostępność.

Wspomaga układ sercowo – naczyniowy Wykorzystany w kompozycji magnez w formie cytrynianu charakteryzuje się najwyższą biodostępnością w porównaniu z jego innymi formami. Witamina C z kwasem galusowym wykazuje znaczny efekt addytywny w zdolności do zmiatania wolnych rodników. Dodatkowo zastosowana mieszanina witaminy C i E wykazuje synergistyczne działanie ukierunkowane na zahamowanie peroksydacji lipidów (produkty reakcji utleniania lipidów często są katalizatorami zmian miażdżycowych, sercowo naczyniowych, a nawet nowotworów). Cynk i selen to dwa pierwiastki śladowe, które odgrywają kluczową rolę w wielu procesach życiowych w tym: syntezie białek, ochronie przed uszkodzeniami wywołanymi reaktywnymi formami tlenu i infekcjami.

Rekomendowane są dwa dawkowania:

  • 5 ml: przy stosowaniu profilaktycznym. Dla przyspieszenia efektów działania profilaktycznego, można zastosować dwutygodniową dawkę w ilości 10ml dla uzyskania efektu zwiększonego nasycenia organizmu bioskładnikami zawartymi w preparacie.
  • 10 ml: przy wspomaganiu kuracji leczniczych lub w warunkach zwiększonego obciążenia organizmu, a także w jego wyczerpaniu lub nadmiernym osłabieniu (np. po chorobie lub ciężkiej terapii).
    Przy dawkowaniu odbiegającym od zaleceń, trudno jest ocenić działanie preparatu, jednak należy założyć, że efekty nie będą zgodne z tymi, które występują przy właściwym dawkowaniu.

W zależności od kondycji organizmu w momencie rozpoczęcia kuracji, efekt działania OVOBIOVITA® CorCordium odczuwalny jest po zastosowaniu od 1 do 2 butelek preparatu.

Składniki aktywneZawartość w 5 ml preparatuW zalecanej dziennej porcji produktu (10 ml)
Witaminy 
Witamina C (mg)80160 (200% RWS)
Witamina E (mg)1224 (200%)
Składniki mineralne 
Magnez (mg)93,75187,5 (50%)
Cynk (mg)510 (100%)
Selen (μg)55110 (200%)
Składniki roślinne: 
Macerat z korzeni i kłączy ruszczyka kolczastego (g)0,51,0
Macerat z owoców głogu0,51,0
Macerat z ziela gryki0,51,0
Macerat z ziela serdecznika (g)0,51,0
Macerat z nasion guarany (g)0,250,5
Olejek z liści mięty pieprzowej (mg)2550
Inne składniki: 
Ovofosfolipidy (mg) w tym: cholina

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (omega-3) w tym:

kwas alfa linolenowy (ALA)

kwas eikozapentaenowy (EPA)

kwas dekozaheksaenowy (DHA)

250

 19

225

1

16

500 

37

4410

2

32

Kwas bursztynowy (mg)2550
Kwas galusowy (mg)2550
Melasa (mg)13752750

OVOFOSFOLIPIDY– są wytworzone w ramach specjalnej, opatentowanej technologii wzbogacania jaj i innowacyjnej technologii izolacji ovofosfolipidów. Substancje te mają szczególne, udowodnione naukowo właściwości prozdrowotne, ważne przy rewitalizacji organizmu. Fosfolipidy są składnikiem wszystkich błon komórkowych, zapewniając integralność strukturalno-funkcjonalną tkanek, organów, układów narządów, a w rezultacie całego organizmu. Fosfolipidy wykazują synergizm z roślinami bogatymi w flawonoidy, antocyjany, karotenoidy i saponiny. Zapewniają sprawny transport komórkowy i przyczyniają się do zachowania homeostazy.

Witamina C pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym i w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych.

Witamina E Najbardziej aktywną i biodostępną formą jest α-tokoferol. Spożycie witaminy E pozwala na zmniejszenie ryzyka związanego z chorobami przewlekłymi, w tym chorób sercowo-naczyniowych.

Magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w utrzymaniu równowagi elektrolitowej, utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego i w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i mięśni.

Cynk pomaga w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu węglowodanów i kwasów tłuszczowych, prawidłowej równowagi kwasowo-zasadowej i syntezie DNA.

Selen pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Selen łącznie z niektórymi witaminami (np. witamina E) jest czynnikiem warunkującym właściwy stan i czynności mięśnia sercowego.

Wyciąg z kłącza i korzenia ruszczyka kolczastego pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji nabłonków naczyń krwionośnych i serca. Substancje aktywne ruszczyka uszczelniają i wzmacniają ściany naczyń krwionośnych, chronią śródbłonki przed uszkodzeniem, poprawia krążenie żylne.

Macerat z owoców głogu korzystnie działa na czynności układu sercowo-naczyniowego. Zwiększa przepływ krwi oraz ilość tlenu dostarczonego do mięśnia sercowego. Poprawia gospodarkę energetyczną serca. Tradycyjnie zalecany przy nadciśnieniu oraz chorobie wieńcowej.

Wyciąg z ziela gryki jest cenny dla naczyń krwionośnych i serca. Wpływa wzmacniająco i uszczelniająco na śródbłonki naczyń krwionośnych. Zapobiega utlenianiu kwasu askorbinowego, dzięki czemu przedłuża działanie witaminy C. W ziołolecznictwie ludowym tradycyjnie zalecana przy nadciśnieniu, miażdżycy i kruchości naczyń krwionośnych.

Macerat z serdecznika łagodzi niepokój i poczucie rozdrażnienia nerwowego. Tradycyjnie stosowano serdecznik w stanach nadmiernej pobudliwości nerwowej, w zaburzeniach snu oraz w zaburzeniach czynności serca na tle nerwowym. Należy do ziół kardioprotekcyjnych.

Macerat z nasion guarany poprawia samopoczucie i pobudza siły witalne. Działa ogólnie wzmacniająco, moczopędnie, ponadto poprawia koncentrację. Zwiększa zdolności adaptogenne organizmu.

Olejek z liści mięty pieprzowej – wykazuje działanie rozkurczowe na mięśnie gładkie, rozszerza drogi oddechowe. Pobudza trawienie i zapobiega wzdęciom.

Kwas bursztynowy – działa ogólnie wzmacniająco i orzeźwiająco. Sprzyja normalizacji ogólnoustrojowych procesów metabolicznych i posiada szerokie spektrum właściwości biologicznych: aktywuje wymianę energetyczną w komórkach organizmu, poprawia oddychanie komórkowe, normalizuje gospodarkę pracy serca.

Kwas galusowy występuje w wielu owocach o cierpkim smaku. Składnik wszystkich roślin, niezbędny do syntezy garbników i glikozydów roślinnych. Jest naturalnym antyoksydantem i „wymiataczem wolnych rodników”. Posiada właściwości ochronne dla komórek i materiału genetycznego (cytoprotekcyjne, genoprotekcyjne).

Melasa jest syropem powstającym podczas produkcji cukru z buraków cukrowych lub trzciny cukrowej. Stanowi cenne źródło witamin z grupy B oraz mikro – i makroskładników w tym wapnia. Wykazuje właściwości odżywcze i wzmacniające naszego organizmu.

Składniki preparatu Ovobiovita® CorCordium wspomagają:
– prawidłową funkcję serca,
– wzmocnienie serca i naczyń krwionośnych
– rozszerzenie naczyń wieńcowych i mózgowych
– zwiększenie siły skurczowej mięśnia sercowego

Składniki preparatu Ovobiovita® CorCordium wpływają na:
– łagodzenie symptomów związanych z dolegliwościami ze strony układu krążenia
– obniżenie podwyższonego ciśnienia krwi

Nazwa atrybutuWartość atrybutu
PostaćPłyn
Miara - wartość250
Miara - rodzajml
Sposób przechowywaniaW sposób niedostępny dla małych dzieci
PrzeciwwskazaniaNadwrażliwość lub uczulenie na składniki preparatu
Uwagi i ostrzeżeniaNie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu. Osoby przyjmujące leki powinny przed zażyciem preparatu skonsultować się z lekarzem prowadzącym. Nie używaj produktu jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości co do jego jakości i skontaktuj się ze sprzedawcą lub producentem. Nie pić bezpośrednio z butelki.
Napisz własną recenzję produktu
*
*
Zły
Doskonały
*
*
*
*