Menu
Szukaj
Filters
Zamknij
Zamknij

Natur Planet Śliwki suszone 250g

Idealnie nadają się jako dodatek do sałatek, musli, deserów lub do domowych wypieków. Są również przepyszną przekąską.
SKU: ŚLIWKI
Dostępność: Brak w magazynie
9,00 zł
Produkt na zamówienie - skontaktuj się ze sklepem:

Suszone śliwki są niezwykle bogate w błonnik, witaminę K, A i E, która jest naturalnym przeciwutleniaczem. Dodatkowo w śliwkach suszonych znajdziemy witaminę B i polifenole (o działaniu antyoksydacyjnym). Zawierają także wapń, potas, żelazo, fosfor, magnez i błonnik.

Pektyny oraz błonnik wchodzące w skład suszonych śliwek regulują pracę układu pokarmowego.Suszone owoce śliwy są nieco bardziej kaloryczne niż te, zerwane prosto z drzewa.

W suszonych śliwkach znajduje się błonnik, który stabilizuje poziom cukru we krwi. Polifenole w nich zawarte chronią przed osteoporozą Są źródłem manganu, a ten wspólnie z miedzią odpowiada za prawidłowe działanie tkanki łącznej i chroni komórki przed stresem oksydacyjnym. Miedź, witamina B6 i potas znajdujące się w suszonych śliwkach przyczyniają się do utrzymania prawidłowych funkcji systemu nerwowego.

Suszone śliwki mają słodki smak, ale nie są dosładzane, zawierają jedynie cukry występujące naturalnie.

Po otwarciu przechowywać w lodówce.

STOSOWANIE

Suszone śliwki mogą być spożywane surowe lub przetworzone. Stanowią składnik wielu potraw w kuchniach całego świata, w tym kuchni polskiej.

SKŁAD

Składniki: Śliwki suszone, substancje konserwujące: sorbinian potasu

Rodzaj opakowania:

Torebka papierowa z wkładem poliestrowym ze struną

Informacja o alergenach:

W zakładzie produkcyjnym pakowane są również - sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, orzechy arachidowe, różne orzechy.

Suszone śliwki są niezwykle bogate w błonnik, witaminę K, A i E, która jest naturalnym przeciwutleniaczem. Dodatkowo w śliwkach suszonych znajdziemy witaminę B i polifenole (o działaniu antyoksydacyjnym). Zawierają także wapń, potas, żelazo, fosfor, magnez i błonnik.

Pektyny oraz błonnik wchodzące w skład suszonych śliwek regulują pracę układu pokarmowego.Suszone owoce śliwy są nieco bardziej kaloryczne niż te, zerwane prosto z drzewa.

W suszonych śliwkach znajduje się błonnik, który stabilizuje poziom cukru we krwi. Polifenole w nich zawarte chronią przed osteoporozą Są źródłem manganu, a ten wspólnie z miedzią odpowiada za prawidłowe działanie tkanki łącznej i chroni komórki przed stresem oksydacyjnym. Miedź, witamina B6 i potas znajdujące się w suszonych śliwkach przyczyniają się do utrzymania prawidłowych funkcji systemu nerwowego.

Suszone śliwki mają słodki smak, ale nie są dosładzane, zawierają jedynie cukry występujące naturalnie.

Po otwarciu przechowywać w lodówce.

STOSOWANIE

Suszone śliwki mogą być spożywane surowe lub przetworzone. Stanowią składnik wielu potraw w kuchniach całego świata, w tym kuchni polskiej.

SKŁAD

Składniki: Śliwki suszone, substancje konserwujące: sorbinian potasu

Rodzaj opakowania:

Torebka papierowa z wkładem poliestrowym ze struną

Informacja o alergenach:

W zakładzie produkcyjnym pakowane są również - sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, orzechy arachidowe, różne orzechy.

Napisz własną recenzję produktu
  • Zły
  • Doskonały