Menu
Szukaj
Filters
Zamknij
Zamknij

Dar Natury Miód wielokwiatowy 400g

Jest to miód nektarowy, zebrany z wielu gatunków kwiatów. Literatura mówi nam, że jest polecany przy schorzeniach dróg oddechowych - szczególnie alergii. Ma dobroczynny wpływ na wątrobę, serce oraz doskonale regeneruje siły.
SKU: 5902741001702
Producent: Dary Natury
Dostępność: W magazynie
25,00 zł

Właściwości miodu uzależnione są od tego, z jakich roślin pszczoły zbierały nektar, spadź oraz pyłek kwiatowy.

Miód wielokwiatowy, inaczej zwany miodem tysiąca kwiatów. Pszczoły wytwarzają go z nektarów zebranych z wielu roślin miododajnych kwitnących na polach, w sadach, lasach i na łąkach w tym samym czasie. Ten rodzaj miodu ma jasny kolor, przyjemny zapach i łagodny smak. Miód z nektaru kwiatów letnich jest znacznie ciemniejszy i ma bardziej zdecydowany smak oraz zapach. Dzięki łatwo przyswajalnym cukrom prostym miód wielokwiatowy wspomaga mięsień sercowy. Sprawdza się także przy chorobach wątroby oraz pęcherzyka żółciowego. Osobom uczulonym na pyłki pomaga znosić i uodparniać się na alergie. Miód wielokwiatowy, dzięki łagodności w smaku jest delikatny, warto często podawać go dzieciom zapobiegawczo, lub przy leczeniu grypy, przeziębień, chorób dolnych dróg oddechowych.

 

  • Miód wielokwiatowy oddziałuje na mięsień sercowy.
  • Nie uczula, dzięki czemu wykorzystywany jest w profilaktyce chorób alergicznych.
  • Działa bakteriobójczo i zwiększa odporność na choroby.
  • Wzmaga przemianę materii. Reguluje ciśnienie krwi. P
  • odobnie jak inne miody pomaga w leczeniu przeziębień i chorób dróg oddechowych, a także grypy.
  • Ma wyraźny pozytywny wpływ na skórę, w postaci zwiększenia jej gładkości i ograniczenia spękań.
  • Wzmacnia ogólną kondycję, poprawia samopoczucie.
  • Dzięki łatwej przyswajalności dostarcza pożytecznych związków i pierwiastków.

UWAGA! 

Przechowywać w temperaturze do 18 stopni. Chronić przed działaniem promieni słonecznych. Ulega krystalizacji.

  1. do mięs
  2. do sosów
  3. do napojów
  4. do ciast i deserów

Właściwości miodu uzależnione są od tego, z jakich roślin pszczoły zbierały nektar, spadź oraz pyłek kwiatowy.

Miód wielokwiatowy, inaczej zwany miodem tysiąca kwiatów. Pszczoły wytwarzają go z nektarów zebranych z wielu roślin miododajnych kwitnących na polach, w sadach, lasach i na łąkach w tym samym czasie. Ten rodzaj miodu ma jasny kolor, przyjemny zapach i łagodny smak. Miód z nektaru kwiatów letnich jest znacznie ciemniejszy i ma bardziej zdecydowany smak oraz zapach. Dzięki łatwo przyswajalnym cukrom prostym miód wielokwiatowy wspomaga mięsień sercowy. Sprawdza się także przy chorobach wątroby oraz pęcherzyka żółciowego. Osobom uczulonym na pyłki pomaga znosić i uodparniać się na alergie. Miód wielokwiatowy, dzięki łagodności w smaku jest delikatny, warto często podawać go dzieciom zapobiegawczo, lub przy leczeniu grypy, przeziębień, chorób dolnych dróg oddechowych.

 

  • Miód wielokwiatowy oddziałuje na mięsień sercowy.
  • Nie uczula, dzięki czemu wykorzystywany jest w profilaktyce chorób alergicznych.
  • Działa bakteriobójczo i zwiększa odporność na choroby.
  • Wzmaga przemianę materii. Reguluje ciśnienie krwi. P
  • odobnie jak inne miody pomaga w leczeniu przeziębień i chorób dróg oddechowych, a także grypy.
  • Ma wyraźny pozytywny wpływ na skórę, w postaci zwiększenia jej gładkości i ograniczenia spękań.
  • Wzmacnia ogólną kondycję, poprawia samopoczucie.
  • Dzięki łatwej przyswajalności dostarcza pożytecznych związków i pierwiastków.

UWAGA! 

Przechowywać w temperaturze do 18 stopni. Chronić przed działaniem promieni słonecznych. Ulega krystalizacji.

  1. do mięs
  2. do sosów
  3. do napojów
  4. do ciast i deserów

Kiedy i na co polecamy Dar Natury Miód wielokwiatowy 400g ?

  • Witaminy na wzmocnienie odporności
Napisz własną recenzję produktu
  • Zły
  • Doskonały