Kup do 12:00 - a przesyłka będzie jutro u Ciebie

Dostawa od 14 zł

tel. +48 533 679 793

Zamknij
(0)
Nie masz żadnych produktów w koszyku.
Wyszukiwanie
Filters

Wegański jadłospis na cały dzień

Wegański jadłospis na cały dzień

ŚNIADANIE (650kcal)

-3 suszone figi

-szklanka zielonej herbaty liściastej 

-owsianka orzechowo-cynamonowa z przepisu poniżej 

składniki na jedną porcję:

¼ szklanki płatków owsianych
1 szklanka mleka roślinnego
1 łyżka masła orzechowego
2 łyżki orzechów laskowych
¼ łyżeczki cynamonu
syrop klonowy

Przygotowanie:
  1. Płatki owsiane zalać mlekiem, dodać masło orzechowe, cynamon, szczyptę soli i gotować na małym ogniu co jakiś czas mieszając do czasu, aż płatki nie wchłoną większości mleka i owsianka nie zacznie robić się kremowa i zawiesista. Zajmuje to około 6 – 8 minut.
  2. W międzyczasie na suchej patelni uprażyć orzechy laskowe, następnie przesypać je do moździerza i zgrzebnie rozgnieść. Możecie też po prostu je posiekać, ale te rozgniecione w moździerzu są dużo bardziej aromatyczne.
  3. Gorącą owsiankę posypać orzechami i obficie polać syropem klonowym. Uczta gotowa

 

 

2 ŚNIADANIE (315kcal)

-duże jabłko

-kanapka złożona z kromki chleba żytniego razowego, kilku liści szpinaku, 1/4 dużego awokado, plastra wędliny sojowej i papryki. 

OBIAD (520kcal)

-kasza gryczana z warzywami i ciecierzycą 

PODWIECZOREK (290kcal)

-pomarańcza

-3 kostki (30g) gorzkiej czekolady 85%

-kubek herbaty (mieszanka rooibos, Honeybush i jarzębiny)

KOLACJA (550kcal)

-jaglanka z 50g kaszy jaglanej, ugotowanej z połową kwaśnego jabłka i łyżeczką syropu klonowego, z dodatkiem rodzynek i garści orzechów włoskich

-ogromna marchewka 

-kawa zbożowa z mlekiem ryżowym z łyżeczką cukru trzcinowego

 

RAZEM: 

2327kcal

BIAŁKO: 62,4g

WĘGLOWODANY: 392,3g

TŁUSZCZ: 79,5g

BŁONNIK: 67,9g

 

 

Pozostaw komentarz