Menu
Szukaj
Filters
Zamknij
Zamknij
RSS

Wpisy w blogu "2017" "luty"

Certyfikaty ekologiczne – co oznaczają?
Certyfikaty ekologiczne – co oznaczają?

 

Każdy, kto jest zainteresowany zdrowym stylem życia i zdrowym odżywianiem ma jakieś wyobrażenie o tym, co to jest rolnictwo ekologiczne, certyfikat ekologiczny czy produkt naturalny. Czy jednak wiemy jakie są zasady, które musi spełnić rolnik lub inny producent żywności, żeby poszczycić się certyfikatem?

 

Komentarze (0)
Kiedy działać, kiedy odpoczywać? - rytmy natury
Kiedy działać, kiedy odpoczywać? - rytmy natury

Życie przebiega w cyklach, wszyscy to wiemy. Najbardziej widoczne cykle to cykl roczny i cykl dobowy. Następstwo pór roku i dzień po którym zawsze przychodzi noc. Bardziej dyskretnym cyklem, pod którego wpływem pozostaje całe życie na Ziemi jest cykl faz księżyca, od niego wywodzi się cykl tygodniowy. Możesz też wykorzystać tę wiedzę przy planowaniu ważnych dla Ciebie wydarzeń.

Komentarze (1)
Domowe Pesto
Domowe Pesto

Zamiast kupnego polecamy, aby w wolnej chwili wykonać własnoręcznie pesto. Jest ono aromatyczne, zamknięte w słoiku, może stać w lodówce przez miesiąc. Cała rodzina na pewno stanie się wielkim fanem tej pasty !

Komentarze (0)
Przedwiośnie według medycyny chińskiej
Przedwiośnie według medycyny chińskiej

Luty - słońce jest już wysoko i zapowiada wiosnę. W cieniu i w pochmurny dzień jeszcze zima ale gdy twarz oświetla słońce – grzeje! Rośliny przyjmują to ciepło, pęcznieją pąki, otwierają się skorupy żołędzi i kasztanów. Ptaki są bardziej aktywne, dziękują za każdy promień słońca swoim śpiewem.

Komentarze (0)
Sałatka z selera naciowego
Sałatka z selera naciowego

Przedwiośnie – czas zadbać o wątrobę – czas na zielone, soczyste sałatki. Proponujemy proste smaczne i zdrowe danie. Składniki dla czterech osób: cały seler naciowy – drobno pokrojony, szklanka kiełków fasoli mung lub innych, pół szklanki namoczonych wcześniej ziaren słonecznika, dwie łyżeczki namoczonych wcześniej ziaren gorczycy, składniki dokładnie wymieszać i polać sosem.

Komentarze (0)