Kup do 12:00 - a przesyłka będzie jutro u Ciebie

Dostawa od 14 zł

tel. +48 533 679 793

Zamknij
(0)
Nie masz żadnych produktów w koszyku.
Wyszukiwanie
Filters

Prokorem Reishi grzyb i zarodniki 60 kaps.

Producent: Prokorem
Dostępność: W magazynie
SKU: 6903124183502
Opis:
Reishi (Lakownica Lśniąca) jest grzybem bogatym w witaminy, błonnik, aminokwasy, a także triterpeny, fenole i polisacharydy. Określany jest mianem grzybka nieśmiertelności i długowieczności. Reishi znajduje się na pierwszym miejscu na liście 120 najskuteczniejszych roślin o działaniu prozdrowotnym. Zawarty w suplemencie kwas L-askorbinowy zwiększa przyswajanie żelaza, przyczynia się do utrzymania odpowiedniego metabolizmu energetycznego, korzystnie oddziaływuje na funkcjonowanie układu nerwowego, psychikę, zmniejsza uczucie zmęczenia i znużenia, chroni komórki przed stresem oksydacyjnym.
99,00 zł
165,00 zł za 100 g

Grzyb reishi – działanie i właściwości

Grzyby reishi stanowią bogactwo cennych dla zdrowia składników aktywnych. Należą do nich m.in. związki polisacharydowe, np. alfa- i betaglukany, kumaryna i alkaloidy. Na szczególną uwagę zasługują komponenty steroidowe, które przypominają ludzkie hormony, w tym płciowe, wśród których można wyróżnić, np. kwas ganoderowy. Poza tym grzyby reishi zawierają witaminy i minerały, takie jak mangan, miedź, magnez, cynk, german oraz witaminy z grupy B i 17 aminokwasów. Właściwości tych wszystkich substancji powodują, że grzyb działa prozdrowotnie na ludzki organizm.

Wspomaganie układu odpornościowego

Reishi zawierają w składzie beta-glukan, który zwiększa ilość limfocytów T i makrofagów, a to przekłada się na poprawienie odporności organizmu. Dzięki temu warto spożywać grzyby reishi podczas okresu jesienno-zimowego, ale również w trakcie chemioterapii, kiedy organizm jest mocno osłabiony. Warto także poznać inne sposoby na wzmocnienie organizmu dorosłych.

Regulacja poziomu krwi

Ekstrakt z grzybów reishi obniża poziom glukozy we krwi, dzięki czemu może hamować enzym używany przez wątrobę do wytwarzania glukozy. Mogą także zapobiegać albo hamować postęp cukrzycowych powikłań nerkowych.

Profilaktyka chorób krążenia

Ze względu na zawartość triterpenidów, grzyby reishi obniżają ciśnienie tętnicze, ale także wykazują działanie przeciwagregacyjnie, dzięki czemu zapobiegają powstawaniu miażdżycy. Dzięki temu reishi są skutecznym środkiem w profilaktyce schorzeń układu krążenia.

Korzystny wpływ na łagodzenie alergii

Triterpenoidy wykazują także działanie przeciwhistaminowe. Blokują związki, które są mediatorami stanu zapalnego, przez co obniżają nasilenie alergii. To wpływa na wyciszenie nadreaktywnego systemu odpornościowego, co może wpływać zbawiennie na osoby z alergiami oraz chorobami autoimmunologicznymi. Grzyby reishi mogą okazać się zatem skuteczną alternatywą dla leków antyalergicznych.

Działanie przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe

Polisacharydy, które obecne są w grzybie, wspierają układ immunologiczny w walce z wirusem Epsteina-Barra, który odpowiada za mononukleozę. Ponadto zawarte w nim kwasy ganoderowe, które wchodzą w skład Ganodermy, działają przeciwko wirusowi HIV, znacząco zmniejszając jego replikację.

Promowanie długowieczności

Spożywanie grzybów reishi poprawiać może zarówno jakość, jak i długość życia. Przez działanie modulujące oraz stymulujące funkcje układu odpornościowego, organizm staje się bardziej odporny na niekorzystne działanie czynników zewnętrznych.

Inne właściwości grzybów reishi:

  • łagodzenie objawów astmy oskrzelowej,
  • skutecznie wspomaga leczenie zapalenia oskrzeli,
  • wspomaganie walki z cukrzycą,
  • wspomaganie walki z chorobami neurodegeneracyjnymi,
  • ułatwianie zasypiania,
  • działanie antyoksydacyjne poprzez redukcję nadmiaru wolnych rodników.

Grzyb reishi – działanie i właściwości

Grzyby reishi stanowią bogactwo cennych dla zdrowia składników aktywnych. Należą do nich m.in. związki polisacharydowe, np. alfa- i betaglukany, kumaryna i alkaloidy. Na szczególną uwagę zasługują komponenty steroidowe, które przypominają ludzkie hormony, w tym płciowe, wśród których można wyróżnić, np. kwas ganoderowy. Poza tym grzyby reishi zawierają witaminy i minerały, takie jak mangan, miedź, magnez, cynk, german oraz witaminy z grupy B i 17 aminokwasów. Właściwości tych wszystkich substancji powodują, że grzyb działa prozdrowotnie na ludzki organizm.

Wspomaganie układu odpornościowego

Reishi zawierają w składzie beta-glukan, który zwiększa ilość limfocytów T i makrofagów, a to przekłada się na poprawienie odporności organizmu. Dzięki temu warto spożywać grzyby reishi podczas okresu jesienno-zimowego, ale również w trakcie chemioterapii, kiedy organizm jest mocno osłabiony. Warto także poznać inne sposoby na wzmocnienie organizmu dorosłych.

Regulacja poziomu krwi

Ekstrakt z grzybów reishi obniża poziom glukozy we krwi, dzięki czemu może hamować enzym używany przez wątrobę do wytwarzania glukozy. Mogą także zapobiegać albo hamować postęp cukrzycowych powikłań nerkowych.

Profilaktyka chorób krążenia

Ze względu na zawartość triterpenidów, grzyby reishi obniżają ciśnienie tętnicze, ale także wykazują działanie przeciwagregacyjnie, dzięki czemu zapobiegają powstawaniu miażdżycy. Dzięki temu reishi są skutecznym środkiem w profilaktyce schorzeń układu krążenia.

Korzystny wpływ na łagodzenie alergii

Triterpenoidy wykazują także działanie przeciwhistaminowe. Blokują związki, które są mediatorami stanu zapalnego, przez co obniżają nasilenie alergii. To wpływa na wyciszenie nadreaktywnego systemu odpornościowego, co może wpływać zbawiennie na osoby z alergiami oraz chorobami autoimmunologicznymi. Grzyby reishi mogą okazać się zatem skuteczną alternatywą dla leków antyalergicznych.

Działanie przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe

Polisacharydy, które obecne są w grzybie, wspierają układ immunologiczny w walce z wirusem Epsteina-Barra, który odpowiada za mononukleozę. Ponadto zawarte w nim kwasy ganoderowe, które wchodzą w skład Ganodermy, działają przeciwko wirusowi HIV, znacząco zmniejszając jego replikację.

Promowanie długowieczności

Spożywanie grzybów reishi poprawiać może zarówno jakość, jak i długość życia. Przez działanie modulujące oraz stymulujące funkcje układu odpornościowego, organizm staje się bardziej odporny na niekorzystne działanie czynników zewnętrznych.

Inne właściwości grzybów reishi:

  • łagodzenie objawów astmy oskrzelowej,
  • skutecznie wspomaga leczenie zapalenia oskrzeli,
  • wspomaganie walki z cukrzycą,
  • wspomaganie walki z chorobami neurodegeneracyjnymi,
  • ułatwianie zasypiania,
  • działanie antyoksydacyjne poprzez redukcję nadmiaru wolnych rodników.
Nazwa atrybutuWartość atrybutu
Skład20% zarodników i 80% owocników Ganoderma lucidum Brak konserwantów i innych dodatków chemicznych lub spożywczych 60 kapsułek po 300 mg Otoczka kapsułki - gluten pszeniczny
Sposób użycia / dawkowanie2 kapsułki 2-3 razy dziennie. Przeciętnie 2 kapsułki 2 razy dziennie. Przez pierwsze 2-3 dni zaleca się przyjmowanie 1 kapsułki 2 razy dziennie w celu łatwiejszej adaptacji organizmu do nowego produktu.
Uwagi i ostrzeżeniaPrzez cały okres stosowanie preparatu zaleca się przyjmowanie witaminy C, która ułatwia wchłanianie polisacharydów, głównego składnika grzyba, a także zwiększonej ilości płynów.
Miara - wartość60
Miara - rodzajkaps.
PrzeciwwskazaniaNadwrażliwość lub uczulenie na składniki preparatu
Sposób przechowywaniaW warunkach pokojowych
Napisz własną recenzję produktu
*
*
Zły
Doskonały
*
*
*
*